Muffiny z gruszką i figą

Muffiny z gruszką i figą (9 sztuk)

produkty suche:

Muffiny z gruszką i figą
Muffiny z gruszką i figą

100 g mąka owsiana

1 łyżeczka proszku do pieczenia

40 g kakao (2 łyżki)

produkty mokre:

50 g napój/mleko roślinne lub zwykłe mleko

40 g olej rzepakowy

2 jajka (ok. 136 g)

1 mała gruszka konferencja (ok. 112 g)

50 g suszona figa

Gruszkę i figi posiekaj w drobną kostkę. Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia.

W jednej misce wymieszaj suche składniki, w drugiej mokre. Wymieszaj razem suche i mokre składniki, wykładaj masę do foremki na muffiny. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz ok. 23-25 minut.

Całość 1 278 kcal

Przy podziale na 9 sztuk – jedna 142 kcal