Pasta z pieczarek – przepis

Pasta pieczarkowa w wersji natural lub z koperkiem dietetykwkrakowie.pl
Pasta pieczarkowa w wersji natural lub z koperkiem dietetykwkrakowie.pl

Co by tu zjeść na sobotnie śniadanie? Nie zastanawiaj się tylko kup dziś pieczarki. Zjesz PASTĘ Z PIECZAREK w wersji natural lub w wersji koperkowa.

Potrzebujesz:
300 g pieczarek
3 łyżki oliwy/oleju
1 cebula
2 ząbki czosnku
przyprawy: u mnie tylko sól i pieprz, w paście ma być niczym nie zmącona moc pieczarek, no chyba, że dodasz do części koperku, to będzie moc pieczarek i koperku 


Cebulkę pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju, pod koniec dodaj posiekany czosnek. Dodaj pieczarki, posól i duś do odparowania nadmiaru płynów, dodaj pieprz. Po lekkim przestudzeniu, żeby nie zepsuć swojej cudownej maszyny rozdrabniającej zmiksuj składniki na pastę, do części możesz dodać drobno posiekany koperek. Smacznego!