Hummus i falafele

Hummus i falafele dietetykwkrakowie.pl
Hummus i falafele dietetykwkrakowie.pl

Nie będę udawać, że sama opracowałam przepis na falafele, które robiłam raptem 2 razy w życiu, a tak aksamitny, delikatny hummus wyszedł mi pierwszy raz. Zapożyczyłam przepis z Jadłonomia W moim plannerze kulinarnym „Zarządzanie w garach” pojawiają się ostatnio co tydzień…jestem uzależniona, a żeby przygotować te cuda należy pamiętać, żeby ciecierzycę przygotować odpowiednio wcześniej. Pamiętacie o grudniowej promocji – plannery są w cenie 20 zł (zamiast 29,90, w skład wchodzi ołówek, planner kulinarny i tygodniowy, zapas na pół roku świadomego planowania swoich posiłków)
http://www.jadlonomia.com/przepisy/hummus-idealny/
http://www.jadlonomia.com/przepisy/pieczony-falafel/ Falafele robiłam w wersji pieczonej i smażonej. Nie ma co ukrywać te smażone są lepsze, smaczniejsze, bardziej wilgotne, nawet na drugi dzień. Podane z idealnym hummusem…mmmmmmniami… Nie zmieniajcie przepisu zwłaszcza na hummus, odtwórzcie go krok w krok, a wyjdzie idealny.