Kasza jaglana z pieczoną papryką – przepis

Kasza jaglana z pieczoną papryką dietetykwkrakowie.pl
Kasza jaglana z pieczoną papryką dietetykwkrakowie.pl

Kasza jaglana z pieczoną papryką – coś prostego, pysznego, zdrowego i szybkiego w przygotowaniu dla fanów kaszy jaglanej to danie robi się chwilę.
Paprykę umyj i pokrój na mniejsze kawałki, posyp ziołami, zmieloną kozieradką i pieprzem. Wstaw do piekarnika na 30 min.(skórka powinna się lekko przydymić). Wystudzoną zmiksuj z kilkoma łyżkami oliwy. Podawaj z ugotowaną kaszą jaglaną. Danie możesz zjeść na 1 śniadanie, na 2 śniadanie, na obiad lub na kolację lub – ponieważ jest takie pyszne – na wszystkie posiłki. Smacznego  U mnie po kolejnym dniu konsultacji na obiad.