Kotleciki rybne z suszonymi pomidorami

Kotleciki rybne z suszonymi pomidorami

800 g ryba (np. mintaj, dorsz; jeśli używasz ryb mrożonych rozmroź je wcześniej i delikatnie wyciśnij w celu pozbycia się wody)

1 mała cebulka

3-4 suszone pomidory

Kotleciki rybne z suszonymi pomidorami
Kotleciki rybne z suszonymi pomidorami

3 łyżki oliwy spod pomidorowej zalewy

2 jajka

przyprawy: czarnuszka, papryka słodka (najlepiej węgierska wędzona), kozieradka, bazylia, pieprz czarny

Rybę zmiel np. w maszynce do mielenia mięsa. Dodaj jajka, drobno posiekaną cebulkę, jajka, przyprawy, oliwę, suszone pomidory pokrojone w paseczki. Wymieszaj składniki, uformuj kotleciki i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 minut.

U mnie z komosą ryżową ze szpinakiem.