Ryżanka z mleczkiem kokosowym i śliwkami

Ryżanka z mleczkiem kokosowym i śliwkami

Dylematem moich pacjentów jest „Ja nie wiem co mam zjeść na śniadanie?” W repertuar twoich śniadań może wejść ryżanka z mleczkiem kokosowym i duszonymi śliwkami. Szczególnie osoby mające problemy z jelitami i żołądkiem powinny jeść śniadania na ciepło. Jeśli chodzi ci po głowie „Nie mam czasu rano gotować” to go znajdź, w przeciwnym razie jest szansa, że ten czas spędzisz w lekarza.

Ryż namoczyłam przez noc, więc gotował się ok 13 min. nie rozgotowywałam go, żeby nie podnosić zbytnio ładunku glikemicznego, śliwki pokroiłam wczoraj wieczorem. Danie jest tak pyszne, że zjem je w pracy na podwieczorek i jutro na śniadanie, więc jeśli stoisz już przy garach ugotuj więcej. Chyba nie muszę, zwłaszcza moim pacjentom przypominać o dokładnym żuciu i mieszaniu jedzenia z amylazą ślinową 😉