Schabowy inaczej – przepis
SCHABOWY INACZEJ? Dlaczego nie, zamiast tradycyjnej panierki zrób „schaboszczaka” inaczej. Co wyróżnia moją wersję, poza tym, że została skonsumowana na około 1 913 m.n.p.m. w okolicy Goryczkowej Czuby z widokiem na Giewont i smakowała wybornie? Przede wszystkim szybkość wykonania, Twój wkład pracy to max 10 min, resztę robi piekarnik, już krócej chyba nie da się przygotować zdrowego obiadu.
A więc co potrzebujesz?:
schab bez kości
pieczarki
papryka czerwona (lub inna w zależności na jaki kolor masz ochotę)
por
przyprawy: pieprz kolorowy, zmielona kozieradka, czarnuszka, dowolne zioła u mnie oregano i rozmaryn
Wszystkie składniki pokrój w kostkę, posyp przyprawami, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 35-40 min. U mnie obok naczynia żaroodpornego z mięskiem w drugiej foremce w tym samym czasie piekł się chlebek, dwie pieczenie na jednym ogniu
http://www.dietetykwkrakowie.pl/…/chlebek-bananowy-z-cieci…/