Pasztecik z wątróbki i soczewicy – przepis

Pasztecik z wątróbki i soczewicy
Pasztecik z wątróbki i soczewicy

Pasztecik z wątróbki i soczewicy to coś  innego na śniadanie…zamiast nudnej szynki czy sera. Wątróbka zawiera sporo żelaza, a dodatek soczewicy sprawi, że nabierze on ciekawego smaku. Idealne rozwiązanie dla osób będących na dietach eliminacyjnych lub chorych na celiakię – samodzielnie kontrolujesz wszystkie dodatki.

Wątróbkę drobiową podduś na oleju z cebulką. Brązową soczewicę ugotuj. W rozdrabniaczu umieść ostudzone składniki, dodaj szczyptę soli, świeżo zmielony pieprz, zmieloną kozieradkę wędzoną paprykę słodką (koniecznie węgierską), zmiksuj na krem. Smacznego 

Przetestuj też inne pasztety http://www.dietetykwkrakowie.pl/?s=pasztet&submit=Id%C5%BA